Diefstal kentekenplaten

06-06-2020

Diefstal kentekenplaten

Voorkom kosten en laat gratis je kentekenplaten vastzetten

De ene na de andere verkeersboete ploft op je deurmat. Pomphouders beschuldigen je van tanken zonder te betalen. En alsof dat nog niet erg genoeg is staat de politie bij je op de stoep vanwege een overval. De oorzaak van alle ellende: je gestolen kentekenplaten.

Misschien lach je er eerst nog om. Of deel je er een foto van op Facebook. Want het ziet er ook enigszins absurd uit, je auto zonder kentekenplaten. Maar als je niet direct actie onderneemt, zal het lachen je snel vergaan. “Diefstal van kentekenplaten is echt een groot probleem,” weet Frank Buma, redacteur ANWB Autoportal. “Jaarlijks worden er rond de 20.000 nummerborden gestolen. En met zo’n gestolen kentekenplaat tanken dieven zonder te betalen, begaan ze snelheidsovertredingen of plegen ze nog ernstigere misdrijven. Drie keer raden bij wie ze dan aankloppen… Doe daarom na diefstal onmiddellijk aangifte bij de politie. Zo voorkom je dat je aansprakelijk wordt gesteld voor allerlei vervelende zaken waarbij jouw kenteken is betrokken.”

Anti-diefstalschroef

Volgens de Bovag verdwijnt een groot deel van de kentekenplaten omdat ze niet goed vastzitten. “Vaak zit zo’n plaat in een kunststof houder waaruit die relatief makkelijk te verwijderen is. Je kunt proberen om zelf de kentekenplaat vast te zetten met popnagels of extra schroeven, maar goede reparatie blijft vakmanschap. Voor je het weet raak je kwetsbare onderdelen en verlies je zo de (carrosserie-)garantie of zit je na een tijdje met een paar lelijke roestplekken. Om dit te voorkomen zetten wij je kentekenplaten preventief vast met speciale antidiefstalschroeven. Dat is zo gepiept. En u voorkomt een hoop ellende.Maak hier nu een afspraak voor de gratis montage  Zo ga je weer helemaal veilig de weg op.”