Last van een muffe lucht tijdens gebruik van uw airco?

Gepubliceerd op 2020-06-18 15:32:23
Last van een muffe lucht tijdens gebruik van uw airco?-2020-06-18 15:32:23

Last van een muffe lucht tijdens gebruik van uw airco?

DE AIRCO VAN MIJN AUTO STINKT: DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING

Heb je last van een muffe lucht of extreme geurhinder in de auto zodra je de airco aanzet? Geen pretje, want de airco mag dan wel verkoeling opleveren, fris is een stinkende airco zeker niet. Wat is de oorzaak van deze stank? En wat is de meest efficiënte oplossing als de airco van je auto stinkt?
 

EEN VERVUILD SYSTEEM IS DE BOOSDOENER VAN EEN STINKENDE AIRCO

Eén van de prettige eigenschappen van de airco is dat het systeem vocht onttrekt uit de ruimte. Hierdoor voelt de lucht aangenaam koel aan en beslaan bijvoorbeeld de ramen in de winter minder snel. Het feit dat het systeem door condensvorming continu vochtig is, is echter ook een nadeel.

De airco is hierdoor namelijk een broedplaats voor schimmels en bacteriën en na verloop van tijd neemt deze vervuiling alleen maar toe. Het is dus geen wonder dat een vervuild aircosysteem de meest voorkomende oorzaak is van stank in de auto.  

Een vervuilde airco heeft echter nog meer nadelen. De vervuiling zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van de lucht die de auto wordt ingeblazen sterk vermindert en de bacteriën en schimmels zijn ook nadelig voor je gezondheid. Verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen, benauwdheid en een grieperig gevoel zijn veel voorkomende klachten op het moment dat er sprake is van een vervuilde airco.

Als je last hebt van een muffe geur in de auto, is de vervuiling al dusdanig dat je eigenlijk te laat bent. Laat het systeem daarom jaarlijks reinigen, zodat je er zeker van bent dat je schone, gezonde lucht inademt.

Laat nu uw aircoverdamper reinigen voor € 89,- klaar terwijl u wacht!

Klik hier voor meer informatie